Nieuws

07 september 2022

Infofolder SBO De Batavier 2022-2023

Deze folder is een samenvatting van de schoolgids. Wilt u de gehele schoolgids lezen, dan kunt u deze vinden op de nieuwe website van de school, www.sbo-debatavier.nl. Een papieren versie is te verkrijgen bij de directeur.

Preview foto
De samenstelling van het team in het schooljaar 2022-2023. 

 

Directeur  

De directeur van beide locaties is in het schooljaar 2022-2023 René Bekhuis. 

Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de school. Mocht René niet bereikbaar  zijn dan kunt u via de administratie een boodschap laten doorgeven. Wanneer René niet aanwezig is,  is er altijd wel iemand anders aanwezig om uw vragen neer te leggen. 

 

Managementteam  

Het managementteam bestaat uit: 

René Bekhuis  

Nancy Eijssink, 1 dag ambulant aan de Schützstraat (dinsdag) 

Arjan Otten, 1 dag ambulant aan de Elsbeekweg (maandag). 

 

Groepsleerkrachten:

Groep 

maandag 

dinsdag 

woensdag 

donderdag 

vrijdag

0-1 

Irma 

Irma 

Irma 

Marieke/Nikisha 

Marieke/Nikisha

1-2 

Sanne 

Sanne 

Sanne 

Sanne 

Sanne

Ingrid 

Ingrid 

Nikisha 

Ingrid 

Ingrid

3A 

Marleen 

Marleen 

Djoy 

Djoy 

Marleen

3B 

Yvonne 

Yvonne 

Judith 

Judith 

Judith

4A 

Sandra R 

Sandra R 

Sandra R /  

Nancy

Nancy /  

LIO: Yoni

Nancy / LIO 

LIO: Yoni

4B 

Anke 

Anke 

Anke 

Haike 

Haike

5A 

Kim 

Kim 

Kim / Susanne 

Susanne 

Susanne

5B 

Karin 

Karin 

Karin / Iefke 

Iefke 

Iefke

6A P 

Bo 

Chantal /Bo 

Chantal /Bo 

Chantal /Bo 

Chantal /Sophie

6B T 

Lars 

Lars 

Lars 

Lars 

Lars

7-8A P 

Sara 

Sara 

Sara 

Sara 

Sara

7-8B P/T 

Ronald 

Ronald 

Ronald /  

Martine

Ronald 

Ronald

7A P 

Djoy 

Djoy 

Crista 

Crista 

Crista

7B P 

Ellis 

Ellis 

Ellis 

Ellis 

Ellis

 

8A P 

Marianne 

Arjan 

Arjan 

Arjan /  

Cas Vorgers

Arjan / LIO 

Cas Vorgers

8B P/T 

Jeroen 

Jeroen 

Marianne 

Marianne 

Marianne

8C T 

Nory 

Nory 

Nory / Martine 

Martine 

Martine 

 

Marieke ter Braak IB-er groep 1-2 

Liset Dwars IB-er groep 3-4 

Jolan Westerink IB-er groep 5 en 6 en 7-8a-7a 

Esther Boudrie IB-er groep 7b en 7-8b en 8a-8b-8c 

Marga Fokkema orthopedagoog groep 1 t/m 5 

Susan Kroese-Woolderink orthopedagoog groep 6 t/m 8 

Bernadette van Duuren psychodiagnostisch medewerker 

Jolan Westerink coördinator pedagogisch handelen 

Liset Dwars en Esther Boudrie coördinator Taal-lezen 

Jeroen Wolberink Rots & Waterlessen / Opleiden in school Vacature vertrouwenspersoon Schützstraat 

Martine Venhuis vertrouwenspersoon Elsbeekweg 

Marieke van Duijn onderwijsassistent 

Marga Lammers van Toorenburg onderwijsassistent 

Manon Vaanholt onderwijsassistent 

Yildiz Üstuner klassenassistent 

Tonnie Schepers conciërge loc. Schützstraat 

Gert ter Beek conciërge loc. Elsbeekweg 

Sylvia van Weert administratief medewerkster, locatie Schützstraat Annet Oude Booyink administratief medewerkster, locatie Elsbeekweg Josette Tip logopediste 

Mark van Penderen vakleerkracht bewegingsonderwijs 

Tom van den Ende vakleerkracht bewegingsonderwijs 

Annemarie Witsen-Elias kinderfysiotherapeut 

Jacqueline Tomassen kinderfysiotherapeut 

Inge Steenhuis Jeugdhulpteam, school zorgondersteuner loc. Elsbeekweg Heidi Kluin Jeugdhulpteam, Ambiq 

Janny Hendrik Jeugdhulpteam, Mediant (ambulant hulpverlener) Jannet Kuipers vrijwilligster 

Gerda Veenhof vrijwilligster 

Onze school is een opleidingsschool voor Pabo-studenten. Dit betekent dat we vanuit de PABO van  Saxion Hogeschool Enschede studenten gaan opleiden tot basisbekwame leerkrachten. Verder  ontvangen we elk schooljaar stagiaires van diverse opleidingen. Alle opleidingen hebben een relatie  met onderwijs. We ontvangen studenten van het ROC van de opleiding klassenassistent /  onderwijsassistent en bewegingsonderwijs en ook komen er studenten van de opleiding pedagogiek  en orthopedagogiek. We gaan altijd zorgvuldig om met de aanvragen van de studenten en bekijken  jaarlijks of er voldoende ruimte binnen de organisatie is om studenten te kunnen plaatsen. 

 

Mobiele telefoons binnen de school 

Mobiele telefoons horen bij de huidige tijd. Veel kinderen hebben er een. Ook tablets zijn erg  leerzaam en gewild. Toch vragen wij u uw kinderen deze devices niet mee te geven naar school.  Wanneer u vindt dat uw kind een mobiele telefoon nodig heeft, omdat u hem/haar onderweg van  huis naar school wilt kunnen bereiken, dan moet uw kind deze aan het begin van de les inleveren bij  de leerkracht. Aan het eind van de lesdag krijgt uw kind de telefoon terug. Alleen buiten het  schoolterrein mag de telefoon gebruikt worden. Een device(tablet, laptop, computerspel of mobiele  telefoon) meegeven naar school gebeurt altijd op eigen risico.

 

Bereikbaarheid van de leerkrachten 

Tijdens de lessen kunnen leerkrachten niet worden gestoord. Vaak kunt u de boodschap aan de  administratie doorgeven of u vraagt of een leerkracht zelf even terug wil bellen. Tussen 8 uur en  kwart over 8 en na schooltijd (14.15 uur) is iedereen over het algemeen wel te bereiken. Van kwart  over 8 tot half 9 zit het team voor een korte vergadering bij elkaar om de komende dag door te  nemen: vragen worden beantwoord, bijzonderheden worden gemeld; het team ervaart dit als een  prettig begin van de dag en we verzoeken u met de tijden rekening te houden als u in de ochtend de  school belt. 

 

Eten en drinken in de pauze 

Alle leerlingen blijven tussen de middag over op school, onder begeleiding van de leerkrachten.  Kinderen nemen zelf brood en drinken mee. Voor de eerste pauze mogen dat (kinder)koekjes zijn.  Voor de middagpauze willen we graag dat de kinderen brood meenemen. Koolzuurhoudende  frisdranken uit fles of blikje zijn niet toegestaan. 

  

Ouderhulp 

Er zijn talloze activiteiten op school waarbij ouders ons kunnen ondersteunen. Tevens is er een grote  groep ouders die assisteert bij allerlei zaken, zoals helpen bij het uitlenen van boeken in onze  schoolbibliotheek, klussen in de school, vervoer en begeleiding bij buitenschoolse activiteiten en  werkgroepen voor vieringen. Op deze wijze wordt de school geholpen en bent u in staat om ook eens  binnen de school rond te kijken.  

Er is een groep ouders ingeschakeld voor de preventie van luizen. Na elke vakantie vindt er controle  plaats bij alle leerlingen. Indien een kind luizen heeft, wordt u als ouder daarvan op de hoogte  gesteld. Een procedure van deze luizencontrole is beschikbaar. Het is voor alle kinderen van groot  belang dat ze regelmatig gecontroleerd worden en waar nodig ook behandeld worden tegen luizen. Voor de luizencontrole zijn we dringend op zoek naar ouders die hierbij willen assisteren. De  luizencontrole is altijd in de week na een vakantie. Mocht u hierbij willen helpen dan kunt u dat  doorgeven aan de annet.oudebooyink@symbiohengelo.nl of sylvia.vanweert@symbiohengelo.nl

 

De Ouderraad 

De ouderraad van De Batavier is een groep enthousiaste ouders/verzorgers. De ouderraad  ondersteunt het schoolteam bij diverse activiteiten gedurende het schooljaar. U kunt hierbij denken  aan carnaval, Pasen, de kerstviering en het Batavierenfeest aan het begin van het schooljaar. Wij zien  de ouderraad als een waardevolle toevoeging aan ons schoolbeleid.  

De ouderraad vergadert ongeveer eens per 6 weken aan de Elsbeekweg en/of Schützstraat. Mocht u dit leuk lijken of wilt u eerst meer weten dan kunt u contact opnemen met Crista van Es, te  bereiken op school woensdag, donderdag en vrijdag of via de mail op: 

crista.vanes@symbiohengelo.nl 

  

Ouderbijdrage: 

De bijdrage voor dit schooljaar bedraagt € 25,=. 

Voor leerlingen die na de kerstvakantie op school komen is de bijdrage € 12,50. Medio september krijgt u een machtiging met een begeleidende brief mee met uw kind. Wanneer u  deze ondertekend terug geeft aan uw kind kunnen wij de ouderbijdrage innen. 

 

De Medezeggenschapsraad 

De school heeft een medezeggenschapsraad (MR); deze raad heeft twee geledingen, de  personeelsgeleding en de oudergeleding. Globaal genomen houdt de medezeggenschapsraad zich  bezig met: 

– Het bespreken van beleidszaken die de school en de kinderen aangaan. – Het bespreken van de ontwikkelingen binnen het onderwijs. 

– Het afvaardigen van een persoon aan de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR),  welke samen met scholen van Symbio in Hengelo is gevormd. 

– De taken zoals omschreven in het reglement van de medezeggenschapsraad. – Via de MR hebben ouders inspraak in het beleid van de school. 

Op onze website www.sbo-debatavier.nl kunt u verdere informatie lezen over de MR, alsmede de  agenda en de notulen van de MR bijeenkomsten. 

Daarnaast kunt u zeer regelmatig in het Bat-A4tje (maandelijks nieuwsbrief) informatie vinden over  de MR.  

 

Schoolbibliotheek 

We krijgen van de bibliotheek maandelijks updates v.w.b. activiteiten die in de bibliotheek  plaatsvinden. Voor meer informatie kunt u kijken op hun website: 

https://www.bibliotheekhengelo.nl 

 

Schoolreisjes/schoolkamp 

Elk jaar organiseert de school een schoolreisje (leerjaren 1 t/m 7) en schoolkamp (leerjaren 8). Voor 2023 is de bijdrage: 

Schoolreisjes max. € 30,=. 

Schoolkamp max. € 50,=. 

De MR bepaalt elk jaar de hoogte van de bijdrage. 

 

De schooltijden 

De schooltijden zijn als volgt: elke dag van 08.40-14.10 uur.  

Vijftien minuten voor schooltijd en tijdens het buitenspelen in de pauzes is toezicht geregeld. Bij slecht weer blijven de leerlingen onder toezicht binnen in het groepslokaal. Bij het uitgaan van de school is toezicht geregeld, zowel op het vertrek van fietsende leerlingen,  als op het leerlingenvervoer.  

Op de locatie Elsbeekweg is er vanaf vijf voor half negen een personeelslid op het schoolplein  aanwezig om toezicht te houden.  

Op de locatie Schützstraat mogen de leerlingen om half 9 naar binnen en gaan tot het begin van de  les iets voor zichzelf doen.  

Om de drukte aan de Schützstraat enigszins voor te zijn gaan de kinderen van groep 1 en 2 tegen  14.00 uur naar buiten met de leerkracht en/of onderwijsassistent.  

Mocht u uw kind 's middags ophalen, dan kunt u dus tegen 14.00 uur komen.  Gaat uw zoon/dochter met de taxi, dan zal de leerkracht/onderwijsassistent er samen met de  betreffende taxichauffeur voor zorgen dat e.e.a. veilig verloopt. 

 

Rookvrije schoolomgeving 

Per 1 augustus 2020 zijn alle schoolpleinen in Nederland rookvrij. Er mag dus niet meer gerookt  worden op het schoolterrein. 

We willen aan iedereen die de kinderen haalt of brengt vragen om niet te roken tijdens het halen en  brengen. Uiteraard kunnen we niet handhaven op de openbare weg maar het zou toch super zijn als  het met z’n allen lukt om tijdens het wachten niet te roken. 

 

Parkeren 

Aan de Elsbeekweg en Schützstraat ontstaan soms gevaarlijke situaties door geparkeerde auto’s. Doordat de taxi’s graag zo dicht mogelijk bij school willen parkeren om de kinderen te  brengen/halen. Daarom een verzoek aan de ouders die hun kind met de auto komen brengen/halen,  om de auto wat verder van school te parkeren, zodat er een goed zicht blijft ook voor de fietsers. 

 

Website en schoolapp 

Op onze website of/en de schoolapp kunt u alle informatie vinden betreffende de school en/of groep  van uw pupil. Deze school-app voldoet aan de AVG. 

 

Regionale Verzuimkaart Twente 

De Twentse gemeenten, de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs 2301 PO/ 2302 PO en de GGD-JGZ hebben een verzuimkaart opgesteld onder het motto "Vroegtijdig signaleren voorkomt erger!" 

De verzuimkaart is een schematische weergave van de afspraken tussen het onderwijs, GGD-JGZ en gemeenten over het melden van verzuim. Daarnaast zijn op hoofdlijnen de te ondernemen acties weergegeven van de school, Leerplicht en GGD-JGZ. 

 

Vroegtijdig signaleren voorkomt erger! 

Het recht op onderwijs is een grondrecht voor alle kinderen in Nederland. Kinderen hebben recht op onderwijs, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot mondige, zelfstandige volwassenen en voldoende toegerust zijn om een baan te vinden. 

Een kind is leerplichtig vanaf de eerste schooldag van de maand die volgt op de maand waarin het  kind vijf jaar is geworden. Aan het recht op onderwijs zijn duidelijke plichten verbonden; voor ouders  of verzorgers, scholen en de gemeente.  

Zo is iedere ouder verplicht kinderen in te schrijven op een school en toe te zien op schoolbezoek.  Scholen hebben een belangrijke (wettelijke) taak in het signaleren van verzuim. De gemeente houdt  toezicht op de naleving van de Leerplichtwet. 

Vroegtijdig signaleren is van groot belang om verzuim te kunnen voorkomen of te beperken. Door de leerplichtambtenaar of jeugdarts/verpleegkundige van GGD-Twente Jeugdgezondheidszorg  (GGD-JGZ) tijdig te informeren, kunnen we samen bepalen wat nodig is om het (mogelijk) verzuim op  te heffen of te voorkomen. 

 

Jeugd Hulp Team op De Batavier 

Het Jeugd Hulp Team op school wil een deel van de hulp voor leerlingen op scholen waar speciale  ondersteuning wordt geboden in Hengelo, slimmer organiseren en minder ingewikkeld maken. Het  Jeugd Hulp Team geeft leerlingen op school begeleiding en gaat aan de slag met vragen van  leerlingen, ouders en docenten. Dat kan individueel of in groepen. Hier is geen indicatie voor nodig.  Het team bestaat uit vaste hulpverleners van verschillende organisaties.

 

Gymrooster Elsbeekweg 2022 – 2023 

(Rots&Water om de week op woensdag/donderdag door Jeroen) 

Tijd: 

Maandag  

Tom

Dinsdag 

Tom

Donderdag 

Mark

Vrijdag 

Groeps 

leerkracht

08.45 – 09.15 

7A 

8B* 

08.45-09.30

   

09.15 – 09.45 

7B 

8A* 

09.30-10.15

   

09.45 – 10.15 

8C

     

Pauze

       

10.30 – 11.15 

7-8 

7A

   

11.15 – 12.00 

8A 

7C 

8C* 

11.30-12.15

 

Pauze

       

12.35 – 13.20 

8B 

7-8 

7B* 

12.30-13.15

 

13.20 – 14.05 

7C 

MRT

   

 

Gymrooster Schützstraat 2022-2023 

(Rots&Water om de week op woensdag/donderdag door Jeroen) 

Tijd 

Maandag 

Mark

Tijd 

Dinsdag 

Mark

Tijd 

Donderdag  Mark

Tijd 

Vrijdag 

Mark

8.45 – 9.30 

6B 

08.45–09.30 

6A 

08.45-09.30 

5A 

08.45-09.30 

4A

9.30 – 10.15 

3A 

09.30 – 10.15 

4B 

09.30-10.15 

5B 

09.30 -10.15 

4B

10.35 -11.20 

3B 

10.35 – 11.20 

5A 

10.20-11.05 

6A 

10.35 -11.20 

3A

11.20 -12.05 

4A 

11.20 – 12.05 

5B 

   

11.20 -12.05 

3B

12.25- 12.55 

0-1 

12.35–13.20 

6B 

   

12.25 -12.55 

0-1

12.55-13.25 

1-2 

13.20 – 14.05 

MRT 

   

12.55-13.25 

1-2

13.25-13.55 

       

13.25-13.55 

2

 

Swim-rooster 2022- 2023

SWIM  

groep

dag 

tijd 

kleedk 

sept 

okt 

no 

v

de 

c

jan 

feb 

r

maar 

t

april

Groep 3a  

en 3b

donderdag 

09.50– 

10.40

5&6 

 

13 

 

20  

din

   

16

 

Groep 4a  

en 4b

donderdag 

09.50– 

10.40

5&6 

15 

   

 

16

   

Groep 5a  

en 5b

vrijdag 

09.50– 

10.40

5&6 

23 

 

18 

16 

 

10 

11 din

Groep 6a  

en 6b 

vrijdag 

10.40 – 

11.30

3&4 

23 

 

18 

16 

 

10 

11 din

Groep 7a, 

7b, 7/8A en  7/8B

vrijdag 

09.50– 

10.40

5&6 

16 

14 

 

20 

17 

24

 

Groep 8a,  

8b en 8c

vrijdag 

10.40– 

11.30

3&4 

16 

14 

 

20 

17 

24

 

 

Rots & Water les 

Jeroen Wolberink gaat om de week op de woensdag aan de leerlingen van de Schützstraat en de  Elsbeekweg Rots & Water geven. Het zou fijn zijn wanneer de kinderen dan ook de gymschoenen bij  zich hebben. 

Schutzstraat 

Groep 4A, 4B, 5A, 5B, 6A en 6B

Elsbeekweg  

Groep 7A, 7B, 7/8A, 7/8B, 8B en 8C

 

 

groep 

kleedkamer 

 

groep 

kleedkamer

8.45 -9.30 

Groep 5B 

Meisjes 

8.45 – 9.30 

Groep 7/8A 

Meisjes

9.30 – 10.00/10.15 

Groep 4A 

Jongens 

9.30 – 10.00 

Groep 8C 

Jongens

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE

10.45 – 11.30 

Groep 6B 

Meisjes 

10.40 – 11.25 

Groep 7/8B 

Meisjes

11.30 – 12.15 

Groep 4B 

Jongens 

11.25 – 12.10 

Groep 8B 

Jongens

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE 

PAUZE

12.45 – 13.25 

Groep 6A 

Meisjes 

12.45 – 13.25 

Groep 7A 

Meisjes

13.25 – 14.10 

Groep 5A 

Jongens 

13.25 – 14.10 

Groep 7B 

Jongens

 

 

Groepen 2 & 3 krijgen Rots en Water van Manon Groep 8B krijgt Rots en Water van Arjan 

 

Vakantierooster 2022-2023: 

Herfstvakantie 17 oktober t/m 21 oktober 2022 

Kerstvakantie 26 december 2022 t/m 6 januari 2023 

Voorjaarsvakantie 27 februari t/m 3 maart 2023 

Paasweekend 7 april t/m 10 april 2023 

Meivakantie 24 april t/m 5 mei 2023 

Hemelvaart 18 mei en 19 mei 2023 

Pinksteren 29 mei 2023 

Zomervakantie 24 juli t/m 1 september 2023 

 

Studiedagen (leerlingen zijn dan vrij): 

– 29 september 2022 

– 30 september 2022 

– 6 december 2022 

– 13 februari 2023 

– 6 april 2023 

– 30 mei 2023 

– 26 juni 2023 

– 21 juli 2023 

 

Contactgegevens SBO De Batavier: 

Website: www.sbo-debatavier.nl 

Email: info@sbo-debatavier.nl 

Adres: Schützstraat 18, 7557 RH Hengelo (Ov) 074 2916994 

Elsbeekweg 10, 7557 CC Hengelo (Ov) 074 2916985

 

Download document